Naujienos

[Masshead Itemid="539" background="images/inner/inner-jojimas.jpg"][/Masshead]
26 Lapkritis 2017

Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykstančiame Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) kongrese įvertinimo sulaukė ir Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF).

24 Lapkritis 2017

Prasidėjo 2017 metų geriausių sportininkų rinkimai, kuriuose nominuoti ir šiuolaikinės penkiakovės atstovai.

2017 metų pasaulio čempionato bronos medalio laimėtojas Justinas Kinderis pretenduoja tapti geriausiu 2017 metų sportininku, o kartu su Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene yra nominuoti ir populiariausio sportininko rinkimuose.

Iš viso vienuolikoje rinkimų nominacijų yra daugiau kaip 50 kandidatų į asmeninius ar komandų apdovanojimus, 23 sporto šakų atstovai. Daugiausia pretendentų „Metų populiariausio“ sportininko kategorijoje – 36. Likusiose nominacijoje į geriausiųjų vardą pretenduoja po tris sportininkus, komandas ar trenerius.

Šiais metais pirmą kartą geriausių Lietuvos sportininkų rinkimuose bus pagerbta „Geriausia trenerė“ bei „Populiariausias sportininkas“. Pastarąją nominaciją lems tik tautos balsas, t.y. atviras visuomenės balsavimas.

„LTeam apdovanojimų“ nugalėtojus renka Lietuvos tautinio komiteto (25 proc.), Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (25 proc.), Lietuvos sporto federacijų sąjungos (12,5 proc.) bei Lietuvos trenerių asociacijos (12,5 proc.) deleguoti asmenys ir įgalioti atstovai. Tradiciškai 25 procentai sprendžiamojo balso palikti visuomenei.

Balsavimas už geriausius sportininkus vyksta portale lrytas.lt. Balsuoti už kiekvienos nominacijos favoritus galima kasdien. Balsavimas vyks iki gruodžio 15 dienos.

„LTeam apdovanojimų“ geriausieji bus paskelbti gruodžio 22 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje vyksiančiame iškilmingame renginyje.

BALSAVIMAS VYKSTA ČIA

06 Lapkritis 2017

Vilniuje įvyko 2017 metų Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės suaugusiųjų ir jaunimo čempionatas, kuriame geriausiai sekėsi Aurelijai Tamašauskaitei ir Dovydui Vaivadai.

02 Lapkritis 2017

Kaune įvyko 2017 metų Kauno atvirasis šiuolaikinės penkiakovės čempionatas, kuriame, be šeimininkų, taip pat dalyvavo sportininkai iš Vilniaus, Telšių ir Latvijos.

01 Lapkritis 2017

Hiracukoje liejasi lietuviškas prakaitas. Šiame Japonijos mieste 21 kandidatas į Lietuvos olimpinę rinktinę gyvena, maitinasi, treniruojasi ir ilsisi sąlygomis, panašiausiomis į tas, kurios lauks Tokijo olimpinėse žaidynėse 2020-iais. Sakysite, per anksti? Kažin. 2018-iais prasideda olimpinių kelialapių medžioklė.

Rėmėjai ir mecenatai

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd