Naujienos

[Masshead Itemid="539" background="images/inner/inner-jojimas.jpg"][/Masshead]
30 Kovas 2023

„Šį kartą apginti Lietuvos čempionės titulo neturėsiu galimybės, – prisipažino pernai šalies šiuolaikinės penkiakovės pirmenybėse triumfavusi Ieva Serapinaitė. – Šiuolaikinė penkiakovė keičiasi, jojimo rungtį keičia ekstremalus kliūčių ruožas“.

I.Serapinaitė teigė, kad treniruotėms kliūčių ruože neskyrė papildomo laiko, todėl šįkart net nebandys jo įveikti pirmenybėse.

„Neslėpsiu, labiau galvoju apie pasaulio taurės etapą, kuris balandžio 11-16 dienomis vyks Turkijoje, – sakė I.Serapinaitė. – Lietuvos čempionatas bus gera treniruotė prieš rimtesnio rango varžybas“.

Nuo kovo 20 dienos penkiakovininkai stovyklauja LSC sporto komplekse „Druskininkai“, kur vyks ir šalies pirmenybės.

„Stovykloje dėliojome akcentus techninėms rungtims, – pabrėžė sportininkė. – Kaip visada, labai laukiu naujo sezono pradžios, tikiuosi, viskas bus puiku. Norime geriausi, sezonui atsakingai ruošiamės, darome viską, ką galime, o varžybose visas įdėtas darbas pasirodys. LSC sporto kompleksas „Druskininkai“ – tai sporto bazė, kurioje yra viskas, ko mums reikia, norint taupyti laiką ir produktyviai rengtis startams. Sporto bazės – stadionas, plaukimo baseinas, fechtavimo sporto salė – yra vienoje vietoje, todėl spėjame daugiau pasportuoti ir turime daugiau laiko poilsiui“.

Čempiono vardą praėjusiais metais iškovojęs aštuoniolikmetis Nojus Chmieliauskas teigė per daug nesukantis galvos dėl titulo gynimo.

„Nesuku galvos, nes žinau, kad daug dirbau, o konkurentai šiais metais tikrai gana stiprūs“, – net neabejojo N.Chmieliauskas.

Paklaustas, ar prieš pirmenybes jaudinasi, jaunasis penkiakovininkas nusijuokė: „Neramina tik tai, kad prognozuojamas blogas oras varžybų dieną, o aš į stovyklą neatsivežiau lauko bėgimo aprangos“.

N.Chmieliausko tikslas – varžybose nesinervinti ir padaryti viską, ką galės geriausiai.

Sportininkas džiaugėsi, kad stovykloje prieš pirmenybes pavyko puikiai padirbėti. „Su treneriu Artūru Kalininu akcentavome visas svarbiausias detales, todėl tikrai jaučiuosi žengęs didelį žingsnį į priekį, – sakė N.Chmieliauskas. – Iš šio sezono tikiuosi tik matomo tobulėjimo ir geresnių rezultatų“.

Primename, kad Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionatas įvyks balandžio 1 dieną Druskininkuose, LSC sporto komplekse.

13 Kovas 2023

Kaire (Egipte) vykusiose šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės I-ojo etapo varžybose Gintarė Venčkauskaitė ir Titas Puronas iškovojo aukso medalius mišriose estafetėse.

Lietuvos tandemas surinko 1373 taškus (fechtavimas – 228, plaukimas – 297, jojimas – 293, Laser Run – 555). Sidabrą iškovojo meksikiečiai Mariana Arceo ir Manuelis Padilla (1364), bronza atiteko Pietų Korėjos atstovams Soenhjin Kim ir Haeun Jang (1361).

„Labai gera, – net nesuabejojo po pertraukos į aukščiausio lygio varžybas sugrįžusi G.Venčkauskaitė. – Esu labai pasiilgusi varžybų ir dabar tiesiog jomis mėgaujuosi“.

Asmeninėse varžybose trisdešimtmetė sportininkė užėmė 15-ą vietą (1323 taškai). Laimėtoja tapo vengrė Michelle Gulyas (1403), sidabras atiteko prancūzei Elodie Clouvel (1398), bronza – egiptietei Salmai Abdelmaksoud (1392). Dvidešimtmetis Titas Puronas asmeninėse varžybose užėmė 29-ą vietą.

„Pasirodymą asmeninėse varžybose vertinu gerai, – sakė G.Venčkauskaitė. – Naują varžybų formatą bandau pirmą kartą. Pamačiau taktines klaidas, tačiau jas lengvai pataisėme estafetėse. Nors čia rezultatai nebuvo aukšti, tačiau labai ramiai, su gera nuotaika ir nieko per daug nesitikėdami laimėjome. Su Titu vienas kitą puikiai papildėme ir pataisėme“.

G.Venčkauskaitė perspėjo, kad liko patenkinta savo darytomis klaidomis... „Nes jos lengvai pataisomos“, – nusijuokė sportininkė.

Paklausta, kaip vertina savo sugrįžimą į aukščiausio lygio varžybas, penkiakovininkė neslėpė, kad viską įvertinti balais būtų sunku.

„Kadangi niekada negali žinoti savo galimybių ribos, – nusišypsojo ji. – Bet dabar jaučiuosi daug geriau nei prieš gimdymą. Psichologiškai taip pat esu daug ramesnė ir tvirtesnė negu anksčiau“.

Dabar sportininkų lauks kelios dienos poilsio, tarptautinė stovykla Druskininkuose, o vėliau – kiti pasaulio taurės etapai.

Rėmėjai ir mecenatai

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd